Tarih: 18.05.2024 14:56

Çiftçi destekleme limitleri arttırıldı!

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda tarım sektörüne verilen destekler ve Ziraat Bankası'nın bu alandaki rolü vurgulandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası'nın çiftçilere sağladığı desteklerin artırıldığını belirterek, bu müjdeli haberlerin çiftçiler için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Erdoğan, küçük ekipman kredisi limitinin 250 bin TL’ye çıkarıldığını, küçükbaş hayvan üreticilerine verilen kredinin 600 bin TL'ye, büyükbaş hayvan kredisi limitinin ise 1,5 milyon TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

Genç çiftçi kredisi limiti 1,5 milyon TL’den 2,5 milyon TL’ye, kadın çiftçi kredisi de aynı şekilde 2,5 milyon TL’ye çıkarıldı. 

Ayrıca, hibe desteği esas proje limitinin 7 milyon TL’den 14 milyon TL’ye yükseltildiğini ve 5 milyar TL hibe desteği sağlanacağını duyurdu. 

Erdoğan, bu adımların tarım sektöründe önemli bir kalkınma sağlayacağını ve çiftçilerin işlerini büyütmelerine yardımcı olacağını belirterek Ziraat Bankası'nın sadece kar amacı gütmeyen, çiftçi, esnaf ve tüccarın yanında olan bir banka olduğuna vurguladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —