Tarih: 09.09.2024 10:34

CHP, 101. YILI ÜNYE ATATÜRK ANITI'NDA TÖRENLE KUTLADI.

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 101 YAŞINDA!

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Teşkilatı, partilerinin 101. yılını Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutladı.

CHP’nin kurulusunun 101. Yılı kutlama programı 9 Eylül Pazartesi günü saat 09.30’da Ünye Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Ünye  Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına Çelenk sunumunun ardından saygı durusu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

"HAKİMİYET SONSUZA KADAR MİLLETİN OLACAKTIR"

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, konuşmasında, “Halkın Partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesinin sonunda, şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor.” dedi. Maral, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana demokrasiye yaptığı katkıları ve ülke tarihindeki rolünü vurguladı.

Maral, açıklamasında şunları kaydetti: “Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye’nin ilerleme tarihidir.”

Maral, CHP’nin kurulduğu 1923 yılından bu yana Türkiye’nin dönüşümüne ve ilerlemesine tanıklık ettiğini belirtti. Telgrafla başlayan iletişim sürecinden dijital çağa kadar uzanan tarihsel yolculukta CHP’nin, her dönemin tanığı olduğunu ve halkın yanında yer aldığını ifade etti.

Demokrasi Mücadelesi ve Gelecek Vizyonu

Konuşmasında 1930’ların sanayi hamlelerinden, 60’ların öğrenci mücadelesine, 1970’lerin demokrasi mücadelelerine ve 1980 darbesiyle kapanan CHP’nin yeniden yükselişine değinen Maral, partinin sorumluluğunu tarihe karşı her zaman yerine getirdiğini belirtti.

  1. yüzyılın ikinci çeyreğinde adalet vurgusuyla yola devam edeceklerini söyleyen Maral, son yerel seçimlerde CHP’nin halk tarafından Türkiye’nin birinci partisi olarak seçildiğini ve bu başarının gururunu yaşadıklarını ifade etti.

“Türkiye İttifakı Ekmek Gibi Değerlidir”

Maral, Türkiye İttifakı’nın önemine değinerek, “Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir.” diyerek, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte, CHP’nin kurucu değerlerini geleceğe taşıma kararlılığında olduklarını belirten Maral, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —