Tarih: 18.09.2024 16:25

BAŞKAN SARIKAHRAMAN, KOKARCA ZARARLISI İLE ÇIRPINIYOR

Facebook Twitter Linked-in

BAŞKAN SARIKAHRAMAN, KOKARCA ZARARLISI İLE ÇIRPINIYOR

Hakan Korkmaz'ın sunduğu "Ünye Mermer Bir Konu Bir Konuk" programının bugünkü konuğu Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman oldu,
Programda, fındık üreticileri için ciddi bir tehdit oluşturan kahverengi kokarca ile mücadele yöntemleri ele alındı.
Sarıkahraman, kahverengi kokarca ile etkili bir şekilde başa çıkmak için gerekli ilaçlama yöntemleri ve zamanlamaları hakkında üreticilere önemli bilgiler sundu.
Üreticilerin bahçelerini korumak için kendi inisiyatiflerini almaları gerektiğini vurgulayan Sarıkahraman, "Muhtarlar vasıtasıyla tüm kışlaklar ilaçlanacak. Özellikle imamlara sesleniyorum; Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl ve İlçe Müftülüklerine, kokarca sorununu vatandaşlara anlatmalarını rica ediyorum," dedi.
Üreticilere, bahçelerini kendilerinin ilaçlaması gerektiğini hatırlatan Sarıkahraman, "Devletten veya başka bir yerden bahçenizi ilaçlamasını beklemeyin. Üretici kendisi ilaçlayacak," uyarısında bulundu. Ayrıca, ekipman desteği için gerekli başvuruların yapıldığını belirterek, ilaçlama süresinin 15 gün olduğunu ve bu süreçte sabırlı olunması gerektiğini ifade etti.
Başkan Sarıkahraman, "Külleme ilacı ile başlayıp, fındık kurdu ve yaprak gübresi uygulayacağız. Bitki koruma bayileri her şeyi açıklıyor. Üreticiler, merdiven altı ürün almasınlar; barkotlu ilaç almaya dikkat etsinler," şeklinde konuştu. 
ÜNYE FLASH HABER / UMUT ÖZTÜRK
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —