• BIST 100

    16706,89%-0,01
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    52,04% 0,22
  • GRAM ALTIN

    7089,16% 0,47
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,00

BAŞKAN GÜLER: “ÜNYE’NİN CAZİBESİNİ ARTTIRIYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sağlıklı yaşamı desteklemek, kent estetiğine katkı vermek ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için Ünye ilçesindeki mevcut bisiklet yolunun uz

30.11.2024 14:20:00 560 0
BAŞKAN GÜLER: “ÜNYE’NİN CAZİBESİNİ ARTTIRIYORUZ”

BAŞKAN GÜLER: “ÜNYE’NİN CAZİBESİNİ ARTTIRIYORUZ”

 

ÜNYE BİSİKLET YOLU 10 KM’YE ÇIKIYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sağlıklı yaşamı desteklemek, kent estetiğine katkı vermek ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için Ünye ilçesindeki mevcut bisiklet yolunun uzatılmasının yanı sıra Çamlık’ı da bisiklet ve yürüyüş yolları ile donatacaklarını söyledi. Başkan Güler, yapılacak olan çalışma ile Ünye’deki bisiklet yolunun 10 km’ye çıkacağını belirtti.

 

Hayata geçirdiği projelerle her kesime hitap eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaptığı bu çalışmalarla ilçelere hem yeni bir kimlik kazandırıyor hem de vatandaşların rahatça kullanacağı alanlar ortaya çıkarıyor. Ünye ilçesinde 2021 yılında tamamlanan 4,5 km’lik bisiklet yolunun ardından yeni bir çalışma gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi bu çalışmanın devamı niteliğindeki Ünye Bisiklet Yolu 3.Etap çalışması için kolları sıvadı.

 

BİSİKLET YOLU 10 KM’YE ÇIKACAK

 

Ünye Bisiklet Yolu 3. Etap çalışması, Ünye Çamlık’tan başlayarak Gölevi mevkiine (Batıpark Millet Bahçesine) kadar devam etmekte olan 4,6 km’lik mesafeyi kapsıyor. Mevcut yaya kaldırımı yanında yapılması planlanan çalışma ile birlikte toplamda bisiklet yolu 10 km’ye ulaşacak. Zemininde mevcut asfalt kaplama üzerine boya ve baskı beton yürüyüş yolu yapılması yapılacak olan bisiklet yoluna aydınlatma elemanları ve kentsel donatı elemanları da yerleştirilecek.

 

Yapılacak çalışma ile birlikte vatandaşların bisiklet kullanımını artırmak için koşulların uygun hale getirilmesi sağlanacak ve ilçe merkezinde ana ulaşım güzergahlarından biri olan Devlet Sahil Yolu üzerinde bulunan araç yoğunluğu azaltılacak. Bu sayede de çevre kirliliğinin de önüne geçilmesi sağlanacak.

 

ÜNYE ÇAMLIK’A YENİ YÜRÜYÜŞ YOLLARI

 

Öte yandan Ünye’nin ve Ordu’nun göz bebeği mekanlarından olan Çamlık’a da özel önem veren Büyükşehir Belediyesi, Ünye Çamlık’ta bulunan mevcut yürüyüş yoluna ek 1 km daha yürüyüş yolu yapacak. Proje kapsamında yapılacak bisiklet ve yürüyüş yolu güzergahı aydınlatma elemanları ve kentsel donatı elemanlarıyla zenginleştirilerek daha konforlu ve kullanılabilir hale getirilecek.

 

BAŞKAN GÜLER: “ÜNYE’NİN CAZİBESİNİ ARTTIRIYORUZ”

 

Ünye’ye müjde olarak nitelendirdiği Ünye Bisiklet Yolu 3. Etap çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmanın Ünye sahiline cazibe katacağını belirtti.

 

Modern şehirlerde bisiklet çok önem verildiğini aktaran Başkan Güler, “Ünye’de 4,5 km’lik bisiklet yolunun devamı niteliğinde olan çalışmayı yapıyoruz. İnşallah üçüncü etap çalışmasını Ünye Çamlık’tan başlayarak Gölevi mevkiine kadar Batıpark millet bahçesine kadar devam ettirmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte Ünye’miz hem bir kimlik kazanacak hem de trafiğinde azalması sağlanarak vatandaşlarımıza spor yapılabilecek alanlar ortaya çıkacak. Modern şehirlerde bisiklete çok önem veriliyor, çevreyi kirletmiyor, ulaşımda da kullanılabiliyor” dedi.

ORDU’DA KUAFÖRLERDE TRAFİK FARKINDALIĞI PROJESİ BAŞLADI...

Vali Erol'dan Evde Sağlık Hizmeti Alan Ailelere Moral Ziyareti

Kanbolat Görkem Arslan 45 Yaşında Hayatını Kaybetti

Evde Sağlık Hizmeti Alan Vatandaşlara Hane Ziyareti

“ORDU İSTERSE OLUYOR. YETER Kİ HERKES DEDİKODUYU BIRAKIP KENDİ İŞİNİ YAPSIN”

OKUL GÜVENLİĞİ VE TRAFİK TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI

ALTINORDU’DA KENT LOKANTALARI RAMAZAN’DA İFTARDA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

Samsun’da basın mensupları Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimiyle dijital dönüşüme hazırlanıyor

“2026 yılı sigarayı bıraktığınız yıl olsun.”

Ünyeli Boksörlerden 10 Madalya

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden TARSİM Uyarısı!

Teleferiğin Ardından Dağ Kızağı da Bakıma Alınıyor

RAMAZAN AYI UMRECİLERİNE SEMİNER DÜZENLENDİ

ORDU’DA NARKOTİK OPERASYONLARI SÜRÜYOR…

Ünye’de Kumsala Menşei Belirsiz İHA Düştü

MEVCUT BAŞKAN KARTAL YÜKSEL GÜVEN TAZELEDİ.

ORDU’DA BİR HAFTADA 24 UYUŞTURUCU OPERASYONU…

Başkan Demirci’den Şanlıtürk’ün Eleştirilerine Yanıt: “Konuşmakla Hizmet Olmuyor”

Ordu Teleferik Hattı 1 Ay Hizmet Veremeyecek

Altında Son Durum Ne?

Uzm. Dr. Ali Coşkun’dan net uyarı: “Bilimsel kanıt olmadan kullanmayın”

Minik Eller Toprağa Değiyor Projesinde 7. Yıl Eğitimleri Başladı

Başkan Dedetaş'tan Çamaş Belediyesi’ne hizmet aracı

Fatsalı Balıkçı İstanbul’da Denizde Can Verdi

ÜNYE, EMITT 2026 FUARI’NDA BİRLİK VE DAYANIŞMA RUHUYLA TANITILDI

Samsun’da 19 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

CHP’li Maral: “Ünye’de En İyi Denilen Mahallelerde Bile Sorunlar Derinleşiyor”

Ünye’de “Minik Eller” Toprağa Dokundu

Okul Sporları Judo Yıldızlar Grup Müsabakalarında Büyük Başarı

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden Müdür Alan’a Ziyaret

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12