• BIST 100

    10438,33%0,15
  • DOLAR

    36,58% 0,10
  • EURO

    40,00% 1,00
  • GRAM ALTIN

    3433,51% 1,14
  • Ç. ALTIN

    5564,61% 0,59

BAŞKAN GÜLER “İLÇE BELEDİYELERİ ASLİ GÖREVLERİNİ YAPMALI”

“YERELLİĞE HAPSOLMAYACAĞIZ”

POLİTİKA 11.02.2025 21:51:00 208 0
BAŞKAN GÜLER “İLÇE BELEDİYELERİ ASLİ GÖREVLERİNİ YAPMALI”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da yeni bir yaklaşım başlattıklarını belirterek, “Üretim merkezli Türkiye modelini Ordu’da başlatıyoruz, yeni dönemimizin adı bu” dedi.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Başkanlığında Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Güler, yapılan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

“AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR ALANINDA 60 MİLYONLUK YATIRIM SÖZÜ ALDIK”

 

Yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktıklarını ifade eden ve yapılan faaliyetlerden bahseden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, aile ve sosyal politikalar alanında Ordu’ya 60 milyon liralık yeni yatırım sözü aldıklarını müjdeledi.

 

Ordu’da katma değerli ürünler için çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Başkan Güler şöyle konuştu:

 

“Yoğun bir dönemi yaşadık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız geldiler yeni tesislerin sözünü aldık. 60 milyon liralık bir yatırım söz konusu. İlimiz için arıcılık faaliyetleri son derece önemli. Arı ürünlerinin katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi için de çalışmalarımızı yapıyoruz. Propolisten tutun arı sütüne kadar. Biz artık balı büyük tenekelerle satmak yerine ilaç gibi katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesini istiyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımız var.”

 

“ORDU EMİTT’İN GÖZDESİ OLDU”

 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen 28. EMİTT Fuarına katılan Büyükşehir Belediyesinin orada ilgi gördüğüne dikkat çeken Başkan Güler, “EMİTT fuarına katıldık. Çok ses getirdi ve çok güzel oldu. Orada gördük ki belediyeler arasında Ordu prestijli bir durumda. Bakanlığımız döneminde 81 ile hizmetlerimiz olduğu için oradaki belediyelerin de bizlere farklı bir yaklaşımı oldu. İtibarlı bir durumumuz oldu. Bu da Ordu’nun gelişimi açısından önemli” diye konuştu.

 

“ADIYAMAN’DA GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURDUK”

 

Adıyaman’da 6 Şubat depreminin anma programına katılan Başkan Güler, Ordu’nun Adıyaman ile gönül köprüleri kurduğuna dikkat çekerek, “6 Şubat depreminin ikinci yıldönümü programına Adıyaman’da katıldım. Orada da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızla görüşmelerimiz oldu. Türkiye’nin tüm bankaları, tüm bakanlar, genel müdürlükler, iş adamları hepsi oradaydı. Birlik beraberliğin nelere kadir olduğunu orada gördük. Ordu o bakımdan da orada özel bir yer temsil etti. Ordu’muz özel günlerdeki anlamlı katkılarıyla gönüllerde önemli bir yer etmiş onu gördük” şeklinde konuştu.

 

“ÜRETİM MERKEZLİ TÜRKİYE MODELİNİ ORDU’DA BAŞLATIYORUZ”

 

Şehri geleceğe hazırlamak adına üretim merkezli Türkiye modelini Ordu’da başlatacaklarını ifade eden Başkan Güler, “Halkın her türlü menfaatini korumak benim görevim” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ordu artık yeni bir yaklaşıma giriyor. Belediyemiz bundan sonra merkez olarak kabul edilecek çalışmaları oluşturuyor. Üretim merkezli Türkiye modelini Ordu’da başlatıyoruz. Yeni dönemimizin adı bu. Belediyecilikte farklı model çalışmalarını daha önceden başlatmıştık şimdi sonuçlarını görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanının en önemli görevlerinden bir tanesi halkının her türlü menfaatini korumaktır. Fındık, tarım, çevre, kıyı güvenliği gibi daha birçok alanı kapsayan bir yaklaşım bu. Halkın her türlü menfaatini korumak benim görevim. Klasik belediyecilik diye tabir ettiğimiz işleri zaten yapıyoruz. Bir yandan da üretim ağırlıklı olarak geleceğe Ordu’muzu hazırlamak, işsizliği çözmek, aynı zamanda kaynaklarımızın hakkını vermek, katma değeri yüksek ürünlere ağırlık vermek, savaş sonrası burayı bir lojistik merkezi haline getirmek istiyoruz. Biz artık sıradan bir şehir değiliz. Sıra dışı olduğumuzu özgül ağırlığımızın yüksekliğini, artık sözde değil uygulamalarla da göstermeye başladık”

 

“YERELLİĞE HAPSOLMAYACAĞIZ”

 

Ordu’nun 81 il içerisinde yapılan yatırımlarla çok iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Başkan Güler, Ordu’yu yerelliğe hapsetmek istemediklerini ve dışarıya açmak istediklerini belirtti.

 

Yüksek katma değerli ve yüksek teknolojili ürünlerle Ordu’yu bir merkez yapma hedefi içinde olduklarını vurgulayan Başkan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Düşünen Ordu kısmında projeleri oluşturduk. Üreten Ordu ile üretime başladık ve yarışmaya başladık. 81 il içinde iyi bir noktadayız bunu görüyoruz. Bundan sonraki stratejimiz yerellikten kurutup daha çok dışa açılmak. Çünkü artık yerelde kalmamız bizim için yeterli değil. Uluslararası anlamda İstanbul başta olmak üzere oradaki hemşehrilerimizle yerelliğe hapsolmayacağız. Yerelliğin hakkını vereceğiz ama sınırlarımızı daha da büyüterek dışardan da buraya çalışmaları getireceğiz. Bundan sonraki Büyükşehir stratejisi bu, buna göre hareket edeceğiz. Yüksek katma değerli ve yüksek teknolojili ürünlerle Ordu’yu bir merkez yapacağız. Ordu zaten fındığın merkezi. Fındığın merkezi ama fındığın fiyatını belirleyemiyordu. Şimdi bunu belirliyoruz. Fındığa katma değer katarak ürünler oluşturuyoruz. Harp döneminde Çin’den kalkan gemi okyanusu geçti, Ege’yi geçti. Şu anda Gelibolu’dan orada gemi değiştirecek. Ufak gemiyle de 22 tır makine inşallah Fatsa limanına gelip Perşembe’de yaptığımız bitmiş fabrikaya yerleşecek. Biz burada 2,5 liralık fındık kabuğunu yaklaşık 170 liralık bir ürüne çeviriyoruz. Bu çok önemli bir şey. Daha üretmediğimiz ürün için ilaç ağırlıklı, savunma sanayi olarak çalışmalarımızı başlatıyoruz”

 

“İLÇE BELEDİYELERİ ASLİ GÖREVLERİNİ YAPMALI”

 

Çöp toplama konusuna da değinen Başkan Güler, çöplerin organik ve geri dönüşüm şeklinde ayrılması konusunda açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Güler, “Çöplerin organik ve geri dönüşüm şeklinde ayrılması konusu yasal olarak bizlere iletildi. Bu konuda şu ana kadar bir caydırıcı bir çalışma yapmadık ama bu saatten sonra yapmamız gerek. Organik ve geri dönüşüm olan çöpleri ikiye ayıracağız. Organik çöpleri bize göndereceksiniz. Biz onları işleyeceğiz. Bunlardan elektrik üretimi başta olmak üzere birçok alanda kullanacağız. Geri dönüşüm olanları ise sizler alıp bu çalışmayı birlikte yapacağız. Bu konuda bende dâhil ilgili daire başkanlığımız sizlere her türlü kolaylığı sağlayacaktır. Bu konuda her belediyemiz kendi sorumluluğuna düşen ne görev varsa yapmalı ve bu süreci birlikte yürütmeliyiz”

 

“DEPREM VE YANGIN KONUSUNDA ORDU RAHAT DEĞİL, HEP BİRLİKTE ÇÖZÜME KAVUŞTURMALIYIZ”

 

Deprem ve yangın konusunda şehir genelinde kapsamlı bir çalışma yaptıklarının altını çizen Başkan Güler, Ordu’nun bu konuda rahat olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

 

“Bolu’da meydana gelen otel yangını sonrası Ordu’da kapsamlı incelemelerde bulunduk. Yaptığımız çalışma neticesinde Ordu bu konuda rahat değil, bunu bilin. Yaptığımız çalışmaların sonucunu biz ilgili yerlere ilettik. Yangın konusunda şehirde epey eksik var. Bu sadece Altınordu merkezde değil, 19 ilçede bu eksiklikler var. Bunu hep birlikte çözüme kavuşturacağız. Bunun haricinde bazı işyerlerinde ve evlerde bina kolonlarına müdahaleler tespit ettik. Bu durumları da ilgili kurumlara ilettik ve biz en azından tedbirlerimiz aldık, almaya da devam ediyoruz. Candan daha önemli bir şey yok!”

 

“ORDU RANT DÖNEMİNDEN ÜRETİM DÖNEMİNE GEÇTİ”

 

Ordu’da yapılan binaların dayanıklı olması konusunda da müteahhitlere uyarılarda bulunan Başkan Güler, Ordu’da rant döneminden üretim dönemine geçtiklerini vurguladı.

 

Yapılan çalışmaların standartlara uygun olması ve her türlü iznin alınması gerektiğinin altını çizen Başkan Güler, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

 

“Ordu’da müteahhitlik hizmeti yapan firmaları buradan sizlerin huzurunda hem uyarıyor hem de daha dikkatli olmalarını istiyorum. Ordu’daki binaların büyük bölümünde oturum izni yok. Yaptıkları işi doğru yapsınlar. Baksınlar, oturum izni, iskân izni nasıl olur baksınlar. Bina değil mesele. İşi düzgün yapmak. Beton numunelerinin belli kalitede olması gerekirken, Ordu’da bu çok fazla hatalı olarak ortaya çıkıyor. Bunların üzerinde çok ciddi şekilde durulması lazım. Ordu’da yapılan binaların C14 ile C25 arasında kullanılan beton kalitesinin ve farkının bir müteahhit tarafından gayet iyi bilinmesi gerekir. Biz zaten gerekeni yapıyoruz. Müteahhitlerin de artık bu konuda hassas olmalarını bekliyoruz. Şunun altını çizmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak biz artık rant döneminden üretim dönemine geçtik. Teknoloji çok gelişti, artık her şeyin bir alternatifi var. Biz de diyoruz ki bu işlerin artık mazereti ve bahanesi yok. Olmaz. Bu işi yapacağız. Ya yapacağız ya yapacağız. Aksi takdirde daha önce yaptığımız gibi hiç acımadan yıkarız. Herkes ayağını denk alsın. Çalışmalarını buna göre yapsın. Ordu’daki vatandaşlarımızın huzuru da sağlığı da güvencesi de bize emanet. Her şey para kazanmak ile ilgili değildir. Herkes yaptığı işin etiğine ve kuralına göre hareket etsin. Biz bu noktada tavizsiz bir şekilde üzerlerine gitmeye devam edeceğiz.”

 

Öte yandan Şubat Ayı Meclis Toplantısını yerinde takip etmek isteyen Aybastı Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Sude Naz Evin açtı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Evin, Ordu’ya yapılan çalışmalarla ilgili Başkan Güler’e teşekkür etti.


Vali EROL’un 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Ünye Kalesi Açılış İçin Gün Sayıyor!

Altınordu Belediyesi, okul öncesi ve ilkokul çağındaki 5 bin öğrenciyi her gün sütle buluşturuyor.

Fatsa Belediyesi 5 yeni iş makinesi aldı.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı Yayınladı.

"Fındık Verimini Artırmak İçin Kozalak Akarlarına Karşı Etkili Mücadele Yöntemleri"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonası’ndaki başarısı ile şehri gururlandırdı.

Ordu’nun en güzel mahallesi seçilecek!

ORDU’DA ETKİLİ OLAN YOĞUN SİS UÇUŞLARI AKSATTI!

BAŞKAN GÜLER “ÜNYE MEYDANIN ALTI OTOPARK OLACAK”

Ünye Ticaret Borsası'ndan Eğitime Destek: 1500 Kitap Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Teslim Edildi

Ordu Emniyetinden Tarihi Kaçakçılık Operasyonu!

ALTINORDU’DA ÜCRETSİZ OTOPARK ALANI KAPASİTESİ 2 BİNE DAYANDI

AKKUŞ BELEDİYESPOR SEZONU MAĞLUBİYETLE KAPATTI

Başkan Serkan Güney “Bağımsızlık Ruhunu Kaybedersek, Geleceğimizi de Kaybederiz!”

Vali Erol’dan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

8 MAHALLEDE 43 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ

BAŞKAN TAVLI “85 MAHALLE MUHTARIMIZLA BİRLİKTE ÜNYE’MİZE HİZMET EDİYORUZ”

Yeni Çıkan Hastane Vizyonu Dergisi Başkan Tavlı’da

YOLCU OTOBÜSÜNDE UYUŞTURUCU YAKALANDI!

Ünye’de Genç Bir Kişi Hayatına Son Verdi

ÜNYE 1957 SPOR ZİRVEYLE PUAN FARKINI 2’YE İNDİRDİ

AKKUŞ BELEDİYESPOR SEZONUN SON MAÇINA TARAFTARI ÖNÜNDE ÇIKIYOR

BU DAVET’E İCABET İŞ BÜYÜTTÜ

Kabataş-Gölköy Yolunda Heyelan

ORDU’DA RAMAZAN COŞKUYLA YAŞANIYOR

Ünye Kadın Futbol Kulübü, Fatih Vatan Spor karşısında evinde 0-0 berabere kaldı

Dişçi Maral'a Motosiklet Çarptı.

SERVİS MİNİBÜSÜ TAKLA ATTI : 6’SI ÇOCUK 8 YARALI

DEVLET KORUMASINDAKİ ÇOCUKLAR TOPRAKLA BULUŞUYOR..

Yükleniyor

Vali EROL’un 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Ünye Kalesi Açılış İçin Gün Sayıyor!

Altınordu Belediyesi, okul öncesi ve ilkokul çağındaki 5 bin öğrenciyi her gün sütle buluşturuyor.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı Yayınladı.

"Fındık Verimini Artırmak İçin Kozalak Akarlarına Karşı Etkili Mücadele Yöntemleri"

Ordu’nun en güzel mahallesi seçilecek!

ORDU’DA ETKİLİ OLAN YOĞUN SİS UÇUŞLARI AKSATTI!

Ünye Ticaret Borsası'ndan Eğitime Destek: 1500 Kitap Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Teslim Edildi

Vali Erol’dan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

8 MAHALLEDE 43 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ

BAŞKAN GÜLER “ÜNYE MEYDANIN ALTI OTOPARK OLACAK”

ALTINORDU’DA ÜCRETSİZ OTOPARK ALANI KAPASİTESİ 2 BİNE DAYANDI

Başkan Serkan Güney “Bağımsızlık Ruhunu Kaybedersek, Geleceğimizi de Kaybederiz!”

Yeniden Refah Partisi Ünye Teşkilatından Anlamlı Ziyaretler

CHP Ordu Teşkilatı Altınordu’da Halkla Buluştu

İYİ PARTİ ÜNYE TEŞKİLATINDAN EMEKÇİ KADINLARA ANLAMLI ZİYARET

BAŞKAN TİTİZ “ÜRETİCİNİN ALIN TERİ YOK SAYILDI”

ÇAYBAŞI BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA JEST

Başkan Akpınar "Kadın, Toplumun Can Damarı, İnsanlığın Varoluş Kaynağıdır”

Başkan Güler: Biz sizinle büyük bir aileyiz

Fatsa Belediyesi 5 yeni iş makinesi aldı.

FATSALI KADINLAR DÜNYAYA SESLENDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi kente yeni bir otopark daha kazandırıyor.

BAŞKAN GÜLER ORUCUNU ORDU’DAKİ İŞİTME ENGELLİLERLE AÇTI

Samsun Büyükşehir’den engelli bireylere özel uygulama

Ünye’li Okul Müdürlerinden Giresun İl Millî Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz’e Ziyaret

ODÜ Başarı- Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

FATSA BELEDİYESİ DÜNYA KEDİ GÜNÜ’NDE DE CAN DOSTLARINI UNUTMADI

Samsun Büyükşehir Belediyesi, dolu dolu geçecek bir etkinlik takvimiyle vatandaşlarla buluşuyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi gerekli şartları taşıyan vatandaşlara işitme cihazı desteği sağlıyor.

FATSA BELEDİYESİ EKİPLERDEN KARLA MÜCADELE MESAİSİ

YEŞİLAY,SAĞLIK,EĞİTİM,KÜLTÜR

ÇAKIRTEPE PELİTPARK / HAFTANIN YORUMU

ÜNYE MERMER BİR KONU BİR KONUK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 26 21 0 5 37 68
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 26 9 11 6 -17 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35