-
BIST 100
15739,55%-0,84
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,29% 0,07
-
GRAM ALTIN
6336,96% 1,46
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Başkan Doğan: “Türk Dünyasını Samsun’umuzda ağırladık”
Samsun, Türk Dünyasının buluşma noktası oldu
Samsun’da 3 gün boyunca yoğun katılım ve büyük coşkuyla devam eden 7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği 22 Kasım Cuma günü gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “3 gün boyunca 20 ülkeden misafirlerimizi şehrimizde ağırladık. Samsun, Türk Dünyasının buluşma noktası oldu” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Valiliği ev sahipliğinde Türk Dünyası Çocuk Vakfı iş birliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, Samsun’a 3 gün boyunca bilim ve kültür şöleni yaşattı. Batı Park Okçuluk Tesisi’nde gerçekleşen organizasyona 20 ülkeden yüzlerce kişi katıldı. 196 bilim projesinin sergilendiği etkinlikte katılımcılar ülkelerinin kültürlerini tanıtma fırsatı da buldu.
Ödüller sahibini buldu
3 gün boyunca gençler yeteneklerini sergilerken, geleceğin dünyasında Türk çocuklarının yenilikçi fikirlerle dünyayı şekillendirme konusundaki becerilerini de ortaya koydu. Katılımcılara birçok fırsatı bir aradan sunan 7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, 22 Kasım Cuma düzenlenen törenle sona erdi. Akademisyenlerden oluşan juri tarafından 10 kategoride belirlenen ödüller sahiplerini bulurken öğrencilere ödülleri il protokolü ve akademisyenler tarafından takdim edildi.
Samsun’un güzelliklerini keşfettiler
20 ülkeden ve birçok şehirden gelen yüzlerce kişi Samsun’un güzelliklerini keşfetti. Şehre gelen misafirler Onur Anıtı’nı ve Bandırma Vapuru’nu ziyaret etti. Samsun’un turizm rotalarını gezdi.
Samsun’a yakışır bir ev sahipliği
Samsun’da böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği 3 gün boyunca geleceğe ve bilime yön verecek Türk çocuklarını buluşturdu. Her anlamda her anı dolu dolu geçen bir organizasyon oldu. Bizde Samsun’un tarihteki rolü ve misyonuna uygun bir ev sahipliği gerçekleştirdik. Şehrimizde yapılan bu önemli etkinlik Türk kültürünü ve bilimini daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan önemli bir buluşma oldu. Organizasyona Samsun olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. “Dilde, Fikirde, İş’de Birlik” ilkesiyle muhteşem 3 gün yaşadık. Program 20 ülkeden gelen çocuklarımız aralarındaki dostluğu pekiştirdi, kültürlerimiz arasındaki benzerlikleri ve zenginlikleri keşfetti. Bu organizasyon bizlere yepyeni ufuklar açtı. Başta da ifade ettiğim gibi böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. 7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nin Türk Dünyasına ve şehrimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
ÜNYE’DE “SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
BÜYÜKŞEHİR, GLÜTENSİZ GIDALARI VATANDAŞLARA TEMİN EDİYOR…
Ordu’da Gastronomi Festivali Yapılacak…
ORDU’DA HÜKÜMET CADDESİ TRAFİĞE KAPANIYOR!
SAADET PARTİSİ ÜNYE’DEN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK” MESAJI
Fatsa’da Dünya Tiyatro Günü Coşkuyla Kutlandı
5x5 Mini Futbol Turnuvası Başlıyor
Ünye Kadın Spor Kulübü, Yüksekova Spor Karşısında 3 Puan Peşinde
MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!
ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NE ÖZEL GÖSTERİM
GÜLYALI TURNASUYU KORDON PARK’IN 2. ETAP ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ÜNYE’DE ALTIN PİYASASINDA DENGE BOZULDU: KUYUMCULAR DERNEĞİ’NDEN KRİTİK UYARI
Akkuş Belediyespor’dan Sponsoruna Anlamlı Teşekkür
HAFTANIN YORUMU CUMA 18.00’DA SİZLERLE
ÜNYE’DEN GURURLANDIRAN BAŞARI: İL İKİNCİSİ OLDU
Patpat 150 Metrelik Uçuruma Yuvarlandı
ALTINORDU’DA BUZ PİSTİ SEZONU TAMAMLANDI!
Fatsa Kıyısında Şüpheli İHA İddiası
Büyük Hat Sanatçısı Mustafa Râkım Efendi Anıldı
GENÇ BAŞKAN SAHADA..
ALTINORDU AYIŞIĞI İSKELESİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR..
Fatsa Sahilinde Gizemli Cihaz Kıyıya Vurdu
ÜNYE EL EMEĞİ ÇARŞISI YENİ YÜZÜYLE HİZMETE GİRİYOR…
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
Ulubey Akpınar Mevkiinde İki Araç Çarpıştı
EYÜP FATSA: “İSTESEYDİM ADAY OLURDUM”
KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ FINDIK BAHÇESİNE UÇTU!
AYNUR ZEREN TAN ile RADYODA SÖZLÜ TARİH
Başkan Zor: “Şehidimizi Unutmadık, Unutturmayacağız”
Yükleniyor






