• BIST 100

    15490,38%-1,36
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,02% -0,35
  • GRAM ALTIN

    7209,17% -1,26
  • Ç. ALTIN

    11736,36% -1,73

Bakan Tekin: Ara tatili kaldırmadık, bu bir teknik zorunluluk

Bakan Tekin, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

GÜNDEM 9.03.2026 11:42:00 93 0
Bakan Tekin: Ara tatili kaldırmadık, bu bir teknik zorunluluk

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda ara tatilleri kaldırmadıklarını belirterek, "Çocuklarımızın mevzuata göre, 180 iş günü okula gelmeleri gerekiyor. Ramazan ve Kurban Bayramı, eğitim-öğretim dönemine denk düştüğünde ve dokuzar gün tatil olduğunda, bunun oraya yerleşme ihtimali yok. Bu bir teknik zorunluluk" dedi.
 

Okullarda geleneksel oyunlar, Filistin'e ilişkin anma programları ve çevre bilinci gibi konularda yayımlanan genelgelerin ardından gündeme gelen laiklik tartışmalarına ilişkin Tekin, eğitimde yalnızca akademik başarı ve teknolojik gelişmelerin değil, değer eğitiminin de önemli olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplantılarda dahi eğitimin temel amacının "iyi insan yetiştirmek" olduğunun altını çizdiğini dile getirdi.

Bu doğrultuda milli ve manevi değerler ile temel hak ve özgürlükler konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesini önemsediklerini söyleyen Tekin, "Biz başladığımızda bir kere milli ve manevi değerlerimiz konusunda, eğitim öğretim süreçlerimizi hem uluslararası camiada dile getirdiğimiz temel hak ve hürriyetler, insan hakları, demokrasi bilinci hem iyi insan olma üzerinden hem de çocuklarımızın geçmişiyle bağ kurma anlamında 'Müfredatımızı ona göre revize etmek gerekir' dedik." ifadesini kullandı.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"yle müfredatın odağına milli şuur, toplumsal birlik ve ortak değerleri yerleştirdiklerini aktaran Tekin, öğrencilerin ayrım gözetmeden toplumun ortak değerlerini içselleştirmesini amaçladıklarını vurguladı.

Tekin, "Bilhassa bu 'Terörsüz Türkiye' söylemiyle alakalı olarak, çocuklarımızın 'Terörsüz Türkiye'den ne kastediliyor, ne konuşuluyor?' sorusunun cevabını verebilmeleri açısından bu yıl şubat ayında okullar başlarken Türk bayrağıyla başladık. Okullarımıza gönderdiğimiz notta da 'Bayrağın milli birlik ve beraberlik açısından, bağımsızlık, egemenlik, devlet, toplum olma açısından ne anlam ifade ettiğini anlatacak bir hafta olsun' dedik. Genelgemizi yazarken de Anayasamızdan ve başta 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu olmak üzere bize görevlerimizi tevdi eden yasal düzenlemelerden bahisle ne yapmak istediğimizi açıkladık." diye konuştu.

Yusuf Tekin, "Ramazan Genelgesi" üzerinden yürütülen laiklik tartışmalarına ilişkin konunun yeni anayasa tartışmaları açısından da ele alınabileceğini belirterek, "Türkiye'de maalesef 1982 Anayasası diye, değişmesi gerektiği düşünülen bir anayasamız var. Mesela laiklik tartışması var. Türkiye'de hiç kimse anayasanın ilk üç maddesinden, dolayısıyla laiklik kavramının anayasada bulunmasından rahatsız değil. Problemimiz şu, şu soruya gelin, hep beraber cevap verelim: 'Dini inanç ve ibadet hürriyetinin bütün vatandaşlara eşit bir biçimde sağlanmasından ne anlıyoruz?' Gelin bunu anayasaya formüle edelim." değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Ünye Teşkilatı’ndan Kadın Pazarcılara 8 Mart Ziyareti

RATEM Başkanı Vedat Gündoğan’dan Oney Flash FM’e Ziyaret: “Ünye Medyası Çok Güçlü”

“İYİ GECELER ÖLÜ KEDİLER” SAHNE ALDI…

Şahane Radyo 2 Yaşında: Hakan Korkmaz’dan Tebrik Mesajı

Bakan Tekin: Ara tatili kaldırmadık, bu bir teknik zorunluluk

ALTINORDU'DA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU GEÇTİ...

ALTINORDU'DA EV SON ANDA YANMAKTAN KURTULDU!

AKKUŞ’UN EFELERİ BURSA’DAN PUANSIZ DÖNDÜ

ORDU’DA KALİTESİZ KÖMÜRE GEÇİT YOK

GALATASARAY, İNGİLİZ DEVİNİ AĞIRLIYOR!

ORDU DERBİSİNDE GÜLEN TARAF FATSA BELEDİYESPOR!

GURBETTE YAŞAYAN ORDULULAR AYNI SOFRADA BULUŞTU

ORDULULAR OKSM’DE BULUŞACAK

ORDU’DA 60 YAŞ VE ÜSTÜNE ÜNİVERSİTE PROJESİ

SAMSUNLULAR GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞTU

SAMSUN’DA “MİLLİ MÜCADELENİN KADIN KAHRAMANLARI” ANILDI

ÜNYE KADIN SPOR KULÜBÜ KADIN SAĞLIĞI PANELİNDE DİKKAT ÇEKTİ

Baba ve Oğlu Yan Yana Toprağa Verildi

Ordu Valisi Muammer EROL’un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

GÜRGENTEPE’DE EĞİTİME TAM, GÖLKÖY’DE TAŞIMALIYA KAR TATİLİ

8 Mart’ta Ortak Basın Açıklaması

ÜNYE, GERİDEN GELİP KAZANDI!

AKTUDER İftarında Birlik ve Beraberlik

ORDU’DA 60 YAŞ VE ÜSTÜNE ÜNİVERSİTE PROJESİ

"K.Kokarca Popülasyonu gittikçe azalacak"

SAMSUN RAMAZAN SOKAĞINDA BİLİM YOLCULUĞU

APP PLAKA CEZALARINA GEÇİCİ ERTELEME: 1 NİSAN’A KADAR CEZA KESİLMEYECEK

Orduspor 1967 Beşledi!

FATSA’DA KAZA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı!

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
9.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14