Tarih: 21.05.2024 14:12

Arıcılar kaçtı!

Facebook Twitter Linked-in

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, basına yaptığı açıklamada, doğaya atılan tüm ilaçların arılara zarar verdiğini ve özellikle ot ilaçlarının arılar üzerinde ciddi etkileri olduğunu belirtti. 

Akın Çiftçi, bu durum nedeniyle arıcılarına göç etmeleri yönünde uyarılarda bulunduklarını ve arıcıların büyük bir kısmının bu uyarıları dikkate alarak göç ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

“Doğaya atılan ilaçların tamamının arıya etkisi var. Yani sadece kokarca değil doğaya atılan. Mesela bu ot ilaçları falan da tamamıyla ilgili bir şey var. Zaten bununla ilgili de biz daha önce yaptığımız uyarılarla arıcılarımızı göç etmeleri için duyurularda bulunmuştuk. Arıcılarımızın da büyük bir bölümü göç ettiler.” 

Çiftçi, bu yılki bal üretimi rekoltesi tahmini için erken olduğunu belirterek, “Kış şartları istediğimiz gibi gitmedi, kar zaten hiç yok denilecek kadar. İnşallah arıcılarımız hedefledikleri rekolteye ulaşırlar. Ancak genel olarak rekolte de şu olur bu olur demek biraz hayal olmuş olur. Havalar güzel gitti ancak bir rüzgarla tüm hesaplar tepe taklak olur. Yani şu anda rekolte ile ilgili bir şey diyemeyiz.” ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —