10121,52%-1,02
40,24% 0,11
46,86% 0,40
4339,18% 0,99
6880,30% -0,39
Farklı alanlarda eğitim alan çocuklar verimli bir tatil dönemi geçirmenin yanı sıra hem yeteneklerini keşfediyor hem de okul stresinden uzaklaşıyor.
Altınordu Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Yaz Atölyeleri, bu yıl da 8-13 yaş arası çocukların yoğun katılımıyla devam ediyor. Habitat Derneği iş birliğiyle İngilizce, Ahşap Oyuncak Yapımı, Resim, Müzik, Tiyatro, Satranç ile Bilim ve Çevre Eğitimleri olmak üzere 7 farklı alanda atölye faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan İhsan Gürdal Teknoloji Tasarım Atölyesi’nde hafta içi her gün sabah ve öğle olmak üzere iki ayrı grup halinde atölyelere giren çocuklar, renkli içeriklerle dolu programlar sayesinde eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarıyor. Atölye ortamında gerçekleşen uygulamalı çalışmalarla hem kişisel ilgi alanlarına göre yönlendirilme imkânı buluyor hem de yeni beceriler kazanarak yaz boyunca kendilerini geliştirme şansı yakalıyor. Ayrıca çocuklar için haftanın bir günü gezi düzenleniyor. Çocuklar, geziler kapsamında Taşbaşı Kilisesi’ndeki resim sergisi ile Patili Dostlar Mama Üretim Tesisini ziyaret etti.
“BEN ADANA’DA BÖYLE BİR YAZ OKULU GÖRMEDİM”
Adana’dan tatil için gelen kursiyerlerden 12 yaşındaki Gurur Coşkun, “Annemin memleketi burası olduğu için Adana’dan Ordu’ya tatile geldim. Tatilde burada ne yapabilirim diye annemle daha önceden araştırmıştık. Altınordu Belediyesi’nin düzenlediği yaz atölyelerini duyunca da katılmak istedim. Ben bu Yaz Okulunu açıkçası mantıklı buldum. Benim için çok eğlenceli oluyor. İlk olarak burada yeni arkadaşlar edindim. Altığım eğitimlerle farklı dallarda kendimi ilerlettiğimi düşünüyorum. Özellikle resmi çok seviyorum. Tual çalışmaları yaptık. Yine burada ahşap oyuncak derslerini çok sevdim. Kendi arabamı yaptım. Müzik dersleri de çok iyi oldu. Farklı şarkılar çalıştık. İngilizce derslerinde kelime haznemi geliştirme fırsatı buldum. Ben daha önce Adana’da böyle bir yaz okulu görmedim. Bunun Ordu’da olması çok hoşuma gitti. Ulaş ağabeyimize çok teşekkür ediyorum. Sayesinde hem yeni arkadaşlar kazandım hem de farklı alanlarda kendimi geliştirdim. Mükemmel bir yaz okulu, ben çok eğleniyorum” dedi.
“ÇOCUKLAR BURADA STRESİNİ ATIYOR”
3’üncü sınıf öğrencisi Elif Yücel, “Burası çok güzel bir yer. Bence iyi ki burayı yapmışlar. Çünkü çocuklar burada stresini atıyor, eğleniyor. Mesela en çok ben resim dersini seviyorum. Resim yaparken düşüncelerimizi resmimize yansıtıyoruz. Burada sınav, ders, karne gibi her stresi burada atıyorum. Ulaş Tepe’ye bizleri burayla buluşturduğu için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“SOSYALLEŞME İÇİN AŞIRI İYİ BİR YER”
Yusuf Konuralp Sak, “Bu yaz okulu olmasaydı ben yaz tatilinde çok sıkılırdım. Yazın benim çok fazla arkadaşım olmazdı. Genellikle Diyarbakır’a annemin memleketine gidiyorduk. Ama bu yıl yaz okuluna katılmaya karar verdik. Yaz okuluna geldiğim için çok mutluyum. Burada arkadaşlar edindim, sosyalleştim. Hem de dersler çok iyi. Burasını açtıkları için çok teşekkür ederim. Sosyalleşme açısından burası aşırı derecede iyi bir yer” şeklinde konuştu.
Diğer çocuklar da yaz atölyelerinde keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiklerini belirterek, tatilin kendileri için verimli olduğunu söyledi.