• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

ALTINORDU BELEDİYESİ TAMİR BÜFESİ KURDU

İSRAFIN ÖNÜNE GEÇEREK, ÜRETKENLİĞİ DESTEKLEYECEK

YEREL 3.02.2026 21:11:00 215 0
ALTINORDU BELEDİYESİ  TAMİR BÜFESİ KURDU

ALTINORDU BELEDİYESİ CUMHURİYET MAHALLESİNE TAMİR BÜFESİ KURDU

Altınordu Belediyesi, vatandaşların küçük tamir işlerini ücretsiz bir şekilde kendileri yapabilmesi amacıyla ihtiyaç duydukları el aletleri ve ekipmanlara ulaşabilmesi için Cumhuriyet Mahallesi İhsan Gürdal Teknoloji Tasarım Atölyesi’nin bahçesine Tamir Büfesi kurdu.

Altınordu Belediyesi hem ekonomik tasarrufu teşvik etmek hem de çevre dostu bir kent kültürü oluşturmak amacıyla örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Vatandaşların günlük yaşamda karşılaştıkları küçük tamir işlerini ücretsiz bir şekilde kendilerinin yapabilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan el aletleri ve ekipmanlara kolay erişim sağlamak için Altınordu Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan İhsan Gürdal Teknoloji Tasarım Atölyesi’nin bahçesine Tamir Büfesi kurdu. Hayata geçirilen Tamir Büfesi ile birlikte vatandaşlar; tornavida setleri, anahtar takımları ve çeşitli el aletleri gibi pek çok ekipmanı ücretsiz olarak kullanabilecek. ‘Kullan, tamir et, yerine bırak’ anlayışıyla hizmet verecek olan Tamir Büfesi, özellikle küçük çaplı tamiratlar için yeni bir alet satın alma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Böylece hem aile bütçelerine katkı sağlanıyor hem de gereksiz tüketimin ve israfın önüne geçiliyor.

İSRAFIN ÖNÜNE GEÇEREK, ÜRETKENLİĞİ DESTEKLEYECEK

Çevreye duyarlı belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen uygulamayla sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm bilincinin de artırılması hedefleniyor. Kullanılabilir durumdaki eşyaların atılmak yerine onarılmasını teşvik eden Tamir Büfesi, aynı zamanda vatandaşların üretkenliğini destekliyor. Paylaşım, dayanışma ve ortak kullanım kültürünü güçlendirmeyi hedefleyen uygulama, özellikle tamir gerektiren küçük işleri olan vatandaşlar için önemli bir kolaylık sağlayacak. Paylaşım ve dayanışma kültürünü güçlendirmeyi hedefleyen uygulama sayesinde israfın önüne geçilmesi, tüketim alışkanlıklarının azaltılması ve sürdürülebilir bir kent yaşamının desteklenmesi amaçlanıyor.

BAŞKAN TEPE: BÜTÇELERE KATKI SAĞLAYACAK

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kentimizde sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor, hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına doğrudan dokunan uygulamaları önceliyoruz. Paylaşım kültürünü yaygınlaştıran, doğayı koruyan ve ortak kullanım bilincini güçlendiren her adımı çok önemsiyoruz. Günlük hayatta sıkça karşılaşılan küçük tamir işleri için vatandaşlarımızın yeni bir alet almak zorunda kalmaması, ihtiyaç duydukları ekipmanlara ücretsiz şekilde ulaşabilmesi amacıyla Tamir Büfemizi hizmete sunduk. Tamir Büfemiz hem bütçelere katkı sağlayacak hem de israfın önüne geçecektir. Kullanılabilir eşyaların atılmak yerine onarılmasını teşvik eden bu uygulama ile sürdürülebilir bir kent yaşamını destekliyoruz. Altınordu Belediyesi olarak vatandaşların yaşam kalitesini artıran, yenilikçi ve çevreci projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

AKKUŞ’UN EFELERİ GALATASARAY’A MAĞLUP OLDU

Ordu’da Hafta Sonu Yağışlı Geçecek

Fatsa Belediyespor’dan Kadroya Yeni Takviyeler!

ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİN AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ünye’ye Dışarıdan Bakış Konferansı Öncesi Yayını Gerçekleştirdik..

AYBASTI’DA KAR FESTİVALİ BAŞLIYOR

Fatih Anadolu Lisesi Öğrencisi Hakan Kaymaz, Judo Milli Takımı’na Seçildi

Ünye Kadın Spor Kulübü, Trabzonspor Deplasmanında

Ünye 1957 Spor, Şiran Yıldız Spor’u Ağırlıyor

Başkan Güdek "SGK’dan Esnafa Prim Borcu Yapılandırmasında Kolaylık Getirildi"

Samsun’un Coğrafi İşaretli Ürünleri Sergide Tanıtıldı

Fatih Anadolu Lisesi Öğrencisi Hakan Kaymaz, Judo Milli Takımı’na Seçildi

Etimesgut Belediyesi’nden Promosyon Sözleşmesinde Bir İlk

ÜNYE BELEDİYESİ ARAMA VE KURTARMA EKİBİ AKREDİTASYON YOLUNDA

YKS ÜCRETLERİ ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN

Milli Takım seçmelerinden 9 madalya ile döndü

İl birincisi Ünye Atatürk Ortaokulu..

Ünye Ticaret Borsası’ndan Kahverengi Kokarca ile Mücadeleye Destek

DENEYAP ATÖLYESİ 2026 BAŞVURULARI BAŞLADI!

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN ORDULU VATANDAŞLAR KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI

TÜNELDE KAZA!

Grip Şubat Ayında Zirve Yapıyor!

Ünye Kent Konseyi ile Yeni Program İçin İlk Adımları Attık...

YKS Ücretleri Altınordu Belediyesi’nden

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi, Off Road Sporcularına Destek Verecek

BAŞKAN TAVLI, HAFTANIN YORUMU’NDA!

ORDULULAR GÜNÜ’NDE 52 KM KOŞTULAR

ORDU JANDARMA EKİPLERİNDEN BÜYÜK OPERASYON!

ÜNYE’YE İL BİRİNCİLİĞİ GETİRDİ!

ÜNYE, EMITT TURİZM FUARI’NDA TANITILIYOR

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12