AK PARTİ “TÜRKİYE BULUŞMALARI” ÜNYE’DE GERÇEKLEŞTİ

AK PARTİ “TÜRKİYE BULUŞMALARI” ÜNYE’DE GERÇEKLEŞTİ

AK Parti Genel Merkezinin organize ettiği "Türkiye Buluşmaları" programı, Giresun AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas’ın katılımıyla Ünye’de gerçekleştirildi.

AK PARTİ “TÜRKİYE BULUŞMALARI” ÜNYE’DE GERÇEKLEŞTİ
AK Parti Genel Merkezinin organize ettiği "Türkiye Buluşmaları" programı, Giresun AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas’ın katılımıyla Ünye’de gerçekleştirildi.
Eylül ayı içerisinde 81 il de gerçekleştirilen “Türkiye Buluşmaları” programları Ordu’nun 19 ilçesinde başladı.
12 Eylül Perşembe günü Ünye’de bir dizi ziyaretlerde bulunduktan sonra istişare toplantısı Ünye Belediyesi Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleşti.
Toplantıya, AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, AK Parti Ünye Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu, STK’lar, çok sayıda davetliler ve basın mensupları katıldı.
-“ BİR STK’YA BAŞKAN OLAN, ÜYE OLAN, YÖNETİM KURULUNDA OLAN BÜTÜN KARDEŞLERİMİ KUTLUYORUM.”
Giresun Milletvekili Prof Dr. Nazım Elmas STK temsilciliği bir gönül işi arkadaşlar. 15 yıl bende yaptım Giresun’da bir vakfın başkanlığını yaptım. Onun tadı uğraşmanın güzelliğini içimde yaşıyorum.  Öylesine bir duygu ki hiç bir şey beklemiyorsunuz çünkü bir çıkarınız yok.  Ve sizden gidiyor hem zaman olarak hem de maddi olarak. Aldığınız haz bütün işlerden çok daha büyük çok daha yüce. Öncelikle bir STK’ya başkan olan, üye olan, yönetim kurulunda olan bütün kardeşlerimi kutluyorum.  
Onlara minnetle şükranlarımı sunuyorum. Bir STK’nın başında olmak sevda işi, insanlara faydalı olmak, insanlık için bir şey yapmak. Herkesin kendi menfaatini çekiştirdiği kendi menfaatini bir yerlere doğru götürmeye çalıştığı zamanlarda bir derneği başkanı, kulübü başkanı, bakıyorsunuz işini gücünü mesaisini insanlık adına, toplum adına bir takım işlere adamış ve yürümüş davam etmiş. Bu herkese nasip olmuyor bu güzel nasibin bu güzel görevi hakkıyla yapan tüm kardeşlerimize selam olsun.  
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı: şu anki başkanımız Hilmi Güler’in Enerji Bakanlığı döneminde 2007 yılından 2019 yılına kadar toplamda şehirin doğalgaz ulaşım seviyesi yüzde 15’di. Bugün geldiğimiz nokta da yüzde 95. Aynı zamanda alt yapı çalışmaları ve bununla birlikte üst yapı çalışmalarının yürütülmesi tamamlandı ”dedi.
AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, Tabi 90. Yıllarda Türkiye’de siyasi, ekonomik krizler terörün hat safaya geldiği noktada AK Parti bir halk hareketi olarak doğmuştur. O hareketin sonucunda 23 yıllık bir hikâye oluşmuş. 23 yıllık hikâyenin 22 yılında ekonomiden, sağlığa, ulaşımdan, savunma sanayisine birçok noktada çok güzel hamleler gerçekleşmiştir” dedi
Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından soru cevap bölümüne geçilerek Vekil Elmas’a katılım sağlayan oda Başkanları ve vatandaşlar sorular sordu.
Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Kumaş, Milletvekili Elmas’a TMO’nun (Toprak Mahsulleri Ofisi) fındık ödemeleri hakkında herhangi bir çalışması olup olmadığını sordu.
Vekil Elmas, 12 Eylül 2024 itibarıyla TMO’nun fındık ödemelerine başladığını ve ödemelerin 3 hafta içinde tamamlanacağını açıkladı. Ayrıca, ödemelerin daha erken yapılması için Bakan ile görüşeceğini belirtti.
Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, fındıkta yaşanan kokarca sorununa dikkat çekti. Güdek, bu sorunun ülke ekonomisine zarar verdiğini ifade ederek hükümetin bu konuda bir çalışması olup olmadığını sordu.
Vekil Elmas, kokarca sorununu iki toplantının gündeminde olduğunu ve bölgedeki müdürlüklerin talimatlarının ile bakanlığın çalışmalarının planlandığını belirtti. Ayrıca, bir grup milletvekili arkadaşının ziraat mensuplarıyla toplantılar yaptığını, yerli ekipman destekleri ve ilaçlar sağlandığını vurguladı. Bu ilaçların zamanında ve doğru şekilde kullanılmasının önemine değindi ve Ünye Belediyesi’nin de bu çalışmalara dahil olduğunu ifade etti. Sorunun toplumsal bir bela olduğunu belirtti.
AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, “Bugün bizim ikinci toplantımız olacak, bugün ki yaptığımız sabah ki toplantıda çok farklı bilgiler aldık faydalandık kendilerinden inşallah yapacağı konuşmadan sizde faydalanırsınız diyorum. Bunun beraberinde bu kent buluşmalarının amacı farklı ilçe ve illerde milletvekillerimizin sahaya inip esnafıyla çiftçisiyle memuruyla her vatandaşımıza dokunarak onların fikirlerini alarak onların fikirleri doğrultusunda yeni Türkiye yüzyılını oluştururken bu fikirleri hayata geçirmek içindir. “dedi.
-“ Çok güzel hamleler gerçekleşmiştir”-
Alparslan: Tabi 90. Yıllarda Türkiye’de siyasi, ekonomik krizler terörün hat safaya geldiği noktada AK Parti bir halk hareketi olarak doğmuştur. O hareketin sonucunda 23 yıllık bir hikâye oluşmuş. 23 yıllık hikâyenin 22 yılında ekonomiden, sağlığa, ulaşımdan, savunma sanayisine birçok noktada çok güzel hamleler gerçekleşmiştir. Biz inanıyoruz ki cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye yüzyılına olacağına kanaatimizi belirtiyor ve tüm dünyada önümüzde ki yüzyıl Türkler damgasını vuracak. “dedi.
“KÜLTÜR MERKEZİ 2025’TE HAZIR”
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “ Bu davanın içerisinde karıca misali bizde hizmet etmek adına elimden geldiğince şehrimize katkı sağlamaya gayret gösterdik.  Özellikle 2019 bu ayana yerel yönetimde sizlerin destekleriyle temsilcisi olduğumuz Ünye’de 2019’dan bu yana burada önemli meselelere hep birlikte el ele vererek şehrimizi belirli bir noktaya taşıdık. Mesela 40 yıllık bir OSB meselesi vardı oradan alınıyordu başka yere konuluyordu. Geçenlerde OSB’nin bulunduğu bölgeden geçerken o gece aydınlatma ışıklarının yandığında fabrikaların orada yükselişin görmek ki burada sanayici arkadaşlarımızda var aramızda yani orada o mutluluğumu size ifade edemem. Ne bir arsam var ne bir fabrikam var ama Ünye’nin istihdamına ve ekonominin gelişimine katkı sunacak 40 yıllık hayali orada gerçekleştiğine şahit olmak beni ziyadesiyle mutlu etmişti. Sosyal belediyecilik anlamında Allah’a şükürler olsun yaptığımız çalışmalar neticesinde çok rahatlıkla söyleyebilirim ki Karadeniz’de en çok sosyal tesisleriyle hemşerilerine ve gelen misafirlerine hizmet veren bir belediyeciliği de hayata geçirdiğimizden dolayı da ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.
şu anki başkanımız Hilmi Güler’in  Enerji Bakanlığı  döneminde 2007 yılından 2019 yılına kadar toplamda şehirin doğalgaz ulaşım seviyesi yüzde 15’di. Bugün geldiğimiz nokta da yüzde 95. Aynı zamanda alt yapı çalışmaları ve bununla birlikte üst yapı çalışmalarının yürütülmesi tamamlandı. Bunun yanı sıra kültür merkezinin bir sürü hikayesi vardı. Mahmut özer bakanımızın destekleriyle bir kaynak aktarılarak bugünkü hale dönüşmesine vesile oldu. Aynı zamanda sosyal sportif faaliyetler için gençlerimiz için kültürel ve sanatsal faaliyetleri icra edecekleri kültür merkezimiz 2025’in çeyreğinde şehirimize kazandıracağız. Akkuş Niksar yolu hakkında yapılacak işlerin devam ediyor olması bizleri çok mutlu ediyor ”dedi. .
Giresun Milletvekili Prof.Dr.Nazım Elmas yaptığı konuşmasında
-“ İnsanlık adına yapılan her türlü çıkar düşünmeden yapılan işler STK’nın işleridir-“
Elmas , İnsanlar içinde iki tane zümre var bir tanesi toplum için çalışan fedakarlık yapan STK’ların içerisinde görev alan ve bu görev esnasında insanlığa mutlaka bir damla katkı sağlar. Birde başka bir grup var ki bir türlü insanlığa faydası dokunmayan. Toplum yararına hayatının bir dönemini yaşamış insanları değerli, önemli ve hakikaten taktir edilen daha sonra ki nesillerde minnet ve şükranla anılacak olan, anılmayı hak eden bir kimlik olarak görüyorum. STK’lar üzerinden bir şeyler  yapmaya çalışıyoruz. Kültürle, sanatla, sporla, müzikle insanlık adına yapılan her türlü çıkar düşünmeden yapılan işler STK’nın işleridir. Ama STK aslında bir şey daha gerçekleştiriyor. Toplum içinde ki şeyleri yerine oturtmaya ve bir şeyleri istemeye teşfik ediyorlar. Bunlara baktığımızda STK’ların toplum içinde ne kadar önemli bir unsur olduğunu görmeliyiz. Bir STK’ya üye değilsin niye yaşıyorsun bu dünyada sanattan, spordan, siyasetten mutlaka senin ilgi alanına giren bir yer vardır. Oraların ucundan biraz tutacaksın. Topluma sabah 8 akşam 5 mesaisi dışında bir şeyler daha vereceksin.
-“ insanlık adına yapılan her türlü çıkar düşünmeden yapılan işler STK’nın işleridir”-
Elmas , STK’ların çok rahat bulunduğu, çalıştığı ortamda biz bunun kıymetini bilmek gibi bir noktadayız.  Bu hürriyet ortamını sağlayan siyasi iktidarın adı AK Parti bende onun milletvekiliyim. Bütün  bu geldiğimiz sürecin bedeli ve inancında dolayı, zihniyetinden dolayı ötelenen dışlanan bir dönemden bugünkü döneme geldik.  İnsanı olmayan her şeyin yavaş yavaş uzaklaştırıldığı ve İnsanca bir hayatın yaşanmasına vesile olan bir parti iktidarının üyesiyim. Bütün bunlarda tabi ki AK Parti teşkilatlarının katkısı var. STK’ları özellikle sosyal medya konusunda bilgilendirmesini, uyandırmasını istiyoruz. Aile yoksa millet yok, aile yoksa devlet yok, ülkede yok bu konu çok önemli. STK’lar üzerinden biz yeniden gönül seferberliği yapmak zorundayız. Sevgi, merhamet, helal, haram, büyü, küçük, saygı, sevgi dediğimiz toplumuzun kavramlarını yeniden yaşamak zorundayız. Eğer bir insan bu kavramları bilmiyorsa o toplum yavaş yavaş çürümeye başlamıştır. STK’lar toplumun hafızası, dinamik gücü biz her kavramdan kendi kelimelerimizle hayatımızı sürdürüp ileriye dönük çalışmaları yaptığımız takdir de herhangi bir zarar söz konu olmayacak.

 

 



Gaziler, özel günlerinde anılıyor…

ZABITA’DAN DİLENCİLİĞE GEÇİT YOK!

Rektör Baş: Gaziler, vatanseverliğin ve fedakarlığın yaşayan abideleridir

Enerji Sektörünün Sorunları, Sıkıntıları ve Talepleri Değerlendirildi

ŞEHİT JANDARMA ASTSUBAY MEHMET FATİH ÇANGIR, MEMLEKETİ SAKARYA’YA UĞURLANDI.

BAŞKAN SARIKAHRAMAN, KOKARCA ZARARLISI İLE ÇIRPINIYOR

ERTUĞRUL ŞEHİT VE GAZİLERİ 134. YILINDA ANILDI

BOLAMAN’IN CAZİBESİ ARTIYOR

Ordu Giresun Havalimanı 50 Gün Kapalı

GÖLKÖY’DE DOĞALGAZ SEVİNCİ

BAŞKAN GÜLER’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

“DİMDİK, DOSDOĞRU, HER ŞEYİMİZ AÇIK”

ŞANLITÜRK'TEN "MİLLET BAHÇESİ" AÇIKLAMASI

ŞANLITÜRK: KONU FINDIK, KONU KAHVERENGİ KOKARCA

BAŞKAN GÜLER’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

AK PARTİ “TÜRKİYE BULUŞMALARI” ÜNYE’DE GERÇEKLEŞTİ

AK Parti’de istifa!

“Çocuklara Karşı Şiddet Konusunda Susmayacağız”

ŞANLITÜRK: İYİ DERSLER ÇOCUKLAR!

CHP, 101. YILI ÜNYE ATATÜRK ANITI'NDA TÖRENLE KUTLADI.

GENÇLİK VE KÜLTÜR KAMPLARI’NA YÜZLERCE GENÇ KATILDI

KARABUĞDAY HASADINA BAŞLANDI

Ünye Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran hasta sayısında artış var.

Hedef 16 Noktada Mobil Atık Merkezi dönüşüm merkezleri kurmak.

ÜNYE ÇAMLIK’A YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU

KARABAYRAK: “BELEDİYEMİZDE E-PLAN UYGULAMASI VATANDAŞLARIMIZIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

Vali Erol, Fatsa'da...

Gölevi Mahallesi'ne sinyalizasyon geliyor.

Samsun Büyükşehir ile su sporu tutkunlarına ücretsiz “kano” eğitimi

KORGAN'A YENİ BARAJ

YEŞİLAY,SAĞLIK,EĞİTİM,KÜLTÜR

VİLLA KORE OTEL- ÇEŞME / HAFTANIN YORUMU

ÜNYE MERMER BİR KONU BİR KONUK

Gaziler, özel günlerinde anılıyor…

ZABITA’DAN DİLENCİLİĞE GEÇİT YOK!

Rektör Baş: Gaziler, vatanseverliğin ve fedakarlığın yaşayan abideleridir

Aranan 13 kişi yakalandı

Enerji Sektörünün Sorunları, Sıkıntıları ve Talepleri Değerlendirildi

Kabindeki kızın fotoğraflarını çekmeye çalışırken yakalandı!

ŞEHİT JANDARMA ASTSUBAY MEHMET FATİH ÇANGIR, MEMLEKETİ SAKARYA’YA UĞURLANDI.

ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ, FENERBAHÇE'Yİ AĞIRLIYOR

BAŞKAN SARIKAHRAMAN, KOKARCA ZARARLISI İLE ÇIRPINIYOR

Dur İhtarına Uymadı! Jandarma Astsubay Mehmet Fatih Çangır'ı Şehit Etti

BAŞKAN GÜLER’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Akkuş’ta kaza; 2’si bebek 5 kişi yaralandı

ÜFK’nın yıldız adayı Sivasspor’a transfer oldu

Toyota’dan Endüstri Meslek Lisesi’ne sıfır araç…

ERTUĞRUL ŞEHİT VE GAZİLERİ 134. YILINDA ANILDI

ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ, TAIWO BUSIRAT LAWAL’I RENKLERİNE BAĞLADI.

BOLAMAN’IN CAZİBESİ ARTIYOR

Ordu Giresun Havalimanı 50 Gün Kapalı

GÖLKÖY’DE DOĞALGAZ SEVİNCİ

AKKUŞ KIZILELMA’DA ASFALT MUTLULUĞU

ORDU’NUN GÖZDESİ DAĞ KIZAĞI

“DİMDİK, DOSDOĞRU, HER ŞEYİMİZ AÇIK”

ŞANLITÜRK'TEN "MİLLET BAHÇESİ" AÇIKLAMASI

YAMAN'DAN KOKARCA MAĞDURLARINA YATIRIM TAVSİYESİ

MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİNİN İLK BAŞKANI ŞİMŞEK

Ordulu Bakan Yardımcı sayısı üçe çıktı

Öykü Emine’nin yaşam mücadelesi sürüyor

ÜNYE'NİN EN BÜYÜK PETSHOP MARKETİ "ONEY PET MARKET" HİZMETE AÇILDI

ÜNYE FUTBOL KULÜBÜ YENİ SEZONA MERHABA DEDİ

KAHVERENGİ KOKARCA TUZAĞI İŞE YARIYOR

Yükleniyor