10565,74%-0,59
42,17% -0,01
49,02% -0,28
5558,99% -1,71
9196,59% -3,17
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Halk TV’de bugün Kabataş ilçesinden yapılan canlı yayında neden yer almadığına ilişkin kamuoyunda oluşan soru işaretlerine açıklık getirdi. Çok sayıda telefon ve mesaj aldığını belirten Adıgüzel, programa davet edilmediğini ifade ederek bir bilgilendirme metni paylaştı.
Adıgüzel açıklamasında, ne programın yapıldığı Halk TV tarafından ne de ev sahibi belediye tarafından herhangi bir davet veya bilgilendirme almadığını vurguladı. Bu nedenle yayına bilinçli olarak katılmadığı yönündeki yorumların gerçeği yansıtmadığını söyledi. “Davet edilip edilmemesi ilgili kurumların takdiridir” diyen Milletvekili, konunun kendisi açısından bir sorun teşkil etmediğini belirtti.
“PERŞEMBE YAYLASI MÜCADELESİNDE EMEĞİMİZ BÜYÜK, İSMİM ANILMAMIŞSA TAKDİR KAMUOYUNUNDUR”
Adıgüzel, programda geniş şekilde yer verilen Perşembe Yaylası maden karşıtı mücadele konusunda da değerlendirmede bulundu. Bu mücadelede önemli katkıları olduğunu hatırlatan Adıgüzel, programda isminin zikredilmediğine dair iddialar için “Programı izlemediğim için kesin konuşamam ancak eğer böyleyse, bu tamamen programcıların takdiridir” dedi.
Mücadelenin en başından beri Aybastı ve Korgan CHP ilçe örgütleriyle birlikte bölgede olduklarını belirten Adıgüzel, “O tehlikenin kimse tarafından fark edilmediği günlerde biz oradaydık. Hatta direniş komitesinin de bir paydaşıydık” ifadelerini kullandı.
“HAKKIMDAKİ DOSYA MADEN ÇADIRINI YIKMA SUÇLAMASINDAN”
Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye gönderilen dokunulmazlık dosyasına da değinen Dr. Adıgüzel, dosyanın Perşembe Yaylası’ndaki maden alanında madenci çadırını yıktığı iddiası üzerinden “mala zarar verme” suçlamasıyla hazırlandığını söyledi. “Biz tescilli Ordu sevdalısıyız” diyerek bölge mücadelesindeki kararlılığını yineledi.
Sözlerini “Asıl takdir sahibi millettir” diyerek tamamlayan Adıgüzel, kamuoyuna saygılarını iletti.
