10720,36%-0,06
41,81% -0,03
48,64% 0,06
5464,04% 1,11
9015,83% 0,00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da yatırımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon’un mevcut havalimanının artık ihtiyacı karşılamakta zorlandığını belirterek deniz üzerine inşa edilecek yeni Trabzon Havalimanı projesinin ihalesinin bu yıl yapılacağını açıkladı.
Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Trabzon Havalimanı’nın ihtiyacı karşılamakta zorlandığını biliyorum. Yeni projenin ihalesini bu sene yapıyoruz. Çalışmalara önümüzdeki sene başlamayı planlıyoruz. Deniz üzerinde 3. havalimanımızı Trabzon’a inşa edeceğiz.”
Bu açıklamayla birlikte Trabzon, Ordu-Giresun ve Rize-Artvin havalimanlarının ardından Karadeniz’de deniz dolgusu üzerine havalimanı yapılan üçüncü şehir olacak.
Trabzon-Samsun Arası 2 Saate Düşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende ayrıca Karadeniz Bölgesi’nin ulaşım altyapısını güçlendirecek Trabzon-Samsun hızlı tren projesi müjdesini de verdi.
“Bugün şu müjdeyi sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum: Trabzon-Samsun arası ulaşımı 2 saate düşürecek hızlı tren demiryolu projemizle, Samsun’dan Artvin’e kadar tüm şehirlerimizi birbirine bağlayacağız.”
Erdoğan, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Karadeniz’in doğu-batı aksında ulaşım süresinin önemli ölçüde kısalacağını, vatandaşların konforlu, hızlı ve güvenli bir ulaşım ağına kavuşacağını vurguladı.
Yeni demiryolu hattı sayesinde, bölge şehirlerinin ekonomik, ticari ve turistik entegrasyonunun da güçlenmesi bekleniyor.