• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,96% 0,08
  • EURO

    51,54% -0,63
  • GRAM ALTIN

    7601,90% 2,25
  • Ç. ALTIN

    12527,23% 0,00

KARABAYRAK: “BELEDİYEMİZDE E-PLAN UYGULAMASI VATANDAŞLARIMIZIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

,Vatandaşlar çeşitli işlemlerini bu kurum aracılığıyla gerçekleştiriyor.

21.08.2024 09:44:00 906 0
 KARABAYRAK: “BELEDİYEMİZDE E-PLAN UYGULAMASI VATANDAŞLARIMIZIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

FATSA BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRÜ SEVİNÇ KARABAYRAK:

“BELEDİYEMİZDE E-PLAN UYGULAMASI VATANDAŞLARIMIZIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, şehirlerin düzeni ve gelişimi için önemli görevler üstlenirken, vatandaşlar da çeşitli işlemlerini bu kurum aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Fatsa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sevinç Karabayrak, vatandaşların, yeni yapı projeleri için gerekli olan yapı izinleri ve ruhsat başvurularını İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yaptığını belirterek, “Bu işlemler, inşaat öncesinde gerekli tüm izinlerin alınmasını sağlar ve projelerin mevcut imar planlarına uygunluğunu kontrol eder. İmar planlarına uygunluk açısından yapılacak projelerin onaylanması da Müdürlüğümüzün görevleri arasındadır. Vatandaşlarımız, mevcut imar planları doğrultusunda hazırlanan projeler için onay başvurusu yapabilir ve plan değişiklikleri talep edebilirler. Emlak alım-satımı sırasında sıkça ihtiyaç duyulan imar durumu belgesi, arazinin mevcut imar durumu hakkında bilgi sunar. Bu belge, mülk sahiplerine ve alıcılara, taşınmazın hangi imar koşullarına tabi olduğunu gösterir.” dedi.

“ŞEHİR PLANLAMA VE ARAZİ KULLANIM RAPORLARI”

Müdürlüğün şehir planlama çalışmalarına katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar için arazi kullanım raporları hazırlayarak mevcut şehir yapısını analiz ettiğini ve geliştirilmesi gereken alanlar hakkında bilgi sağladığını ifade eden Karabayrak, “İnşaat ve yapılaşma sürecinde, imar kurallarına uyulup uyulmadığını denetleyen müdürlüğümüz, vatandaşlarımızın şikayet ve ihbarlarını da değerlendirerek gerekli kontrolleri sağlar. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, şehirlerin düzenli ve planlı bir şekilde gelişmesi için vatandaşların taleplerini titizlikle değerlendirirken, aynı zamanda şehir yaşamının kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Vatandaşlarımız bu işlemlerle ilgili başvurularını online sistem üzerinden veya doğrudan müdürlük bürolarına yapabilirler ayrıca belediyemizde hizmete sunduğumuz E-PLAN uygulaması ile vatandaşlarımızın belediyemize gelmeden taşınmazları ile ilgili bilgi alabileceği taşınmazının son plan durumunu görebileceği uygulama sistemi de belediyemizde hayata geçmiş olup vatandaşların hızlı bilgi alma hizmetini öncelik yapmışızdır.Yine ayrıca hızla gelişmekte olan Fatsa’mızda ihtiyaç duyulan kamu alanlarını tespit etme ve kamu hizmetlerini öncelikle ilçemize gelmesini sağlayabilmek adına kamu alanları (okul, hastane v.b.) oluşturulması yine müdürlüğümüz işleyişleri arasında yer almaktadır. Müdürlüğümüzün sunduğu hizmetler ve rehberlik, vatandaşlarımızın şehir planlaması ve yapılaşma süreçlerinde sorunsuz bir deneyim yaşamalarını sağlar.” şeklinde konuştu.

ALTIN REKORA KOŞUYOR!

Genç Asker Trafik Kazasında Vefat Etti

AKDATDER’in Ankara’daki İftar Programında Ünyeliler Buluştu

Altınordu Belediyesi’nden Kırsal Yapılara Ruhsat Uyarısı

ORDU’NUN YÜKSEKLERİNDE KAR KALINLIĞI 2 METREYE ULAŞTI

ORDU’DA KAR TATİLİ: 10 İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN ARA

BAŞKAN TAVLI’DAN ÜNYE 1957 SPOR’A TEBRİK

ÜNYE'DE 3 OKULDA EĞİTİME 1 GÜN ARA

AKKUŞ BELEDİYESPOR’DAN KRİTİK GALİBİYET!

ÜNYE, KRİTİK MAÇTA KAZANMASINI BİLDİ!

ÜNHADER’DEN RAMAZAN’DA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Ünye Kent Konseyi’nden Anlamlı Proje

Vali Muammer Erol Heyelan Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu

Vali Erol Devletin Koruması ve Bakımı Altındaki Çocuklarla İftar Yaptı

BAŞKAN TEPE’NİN YATIRIMLARI SENCER SOLAKOĞLU’NU ETKİLEDİ

Samsun’da 3 İlçede Uyuşturucu Operasyonu

OMÜ Mimarlık Fakültesi'nden 'Engelli Farkındalık Atölyesi'

ÜNYELİ MÜTEAHHİTLER İFTARDA BULUŞTU...

ÜNYE’DE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

ÜNYE ÇEVRE PLATFORMU’NDAN SAVAŞ KARŞITI ÇAĞRI

Meslektaşlarımızdan 34. Yılımıza Anlamlı Ziyaret!

AKKUŞ BELEDİYESPOR, İBB SPOR’U AĞIRLIYOR…

Ordu Büyükşehir Belediyesi kar mesaisine başladı: 472 mahalle yolu açıldı

Başkan Şahin: “Çöken Yol Değil; Liyakat”

HEYELANIN ADRESİ BU KEZ İSLAMDAĞ…

ÜNYE MERKEZDE ELEKTRİK KESİNTİSİ BUGÜN DE DEVAM EDİYOR

ORTA SARAÇLI’DA HEYELAN PANİĞİ

Fatsa İslamdağ Mahallesi’nde Heyelan Meydana Geldi!

ÜNYE PTT MÜDÜRLÜĞÜ, YÖNETİCİ VE PERSONELİ İFTARDA BULUŞTU

BAŞKAN LEYLA ÇITIR "ARIZA EKİPLERİNE ÖNCELİK VERİYORUZ.

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13