-
BIST 100
16109,64%-0,35
-
DOLAR
44,08% 0,06
-
EURO
51,17% -0,08
-
GRAM ALTIN
7358,61% 0,05
-
Ç. ALTIN
11838,10% -0,20
916. YAĞLI GÜREŞ VE KÜLTÜR FESTİVALİNİN AÇILIŞI YAPILDI
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu yıl 916’ncısı düzenlenen Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivalinin açılışına katıldı.
Türklerin Karadeniz'e girdiği yıldan itibaren düzenlenen ve güreş camiasında “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Ordu'nun Aybastı ilçesinde gerçekleşecek Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'nin 916’ncısı yapılıyor. 5 gün sürecek olan ve on binlerce kişinin katılması beklenen festivalin açılışı yapıldı. Açılışa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, diğer protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festival; halk oyunları gösterisi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile devam etti.
BAŞKAN GÜLER: “5 GÜN BOYUNCA PEHLİVANLARIMIZ BURADA KIYASIYA YARIŞACAK”
Festivalde açılış konuşması gerçekleştiren Başkan Güler, “Perşembe Yaylası ile Aybastı Türkiye’nin güreş alanındaki yedi sayılı merkezinden biri olacak, olmaya da başladı” dedi.
Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Burada düzenlenen festivalde çok samimi bir hava var. Bu bizi çok memnun etti. Bizde istiyoruz ki buraya daha güzel yatırımlar yapalım. Yiğitlerin yarışacağı çok güzel bir meydanınız var. Perşembe Yaylası ile Aybastı Türkiye’nin yedi sayılı merkezinden biri olacak, olmaya da başladı. Er meydanı olarak bütün pehlivanlar 5 gün boyunca burada güzel bir festival gerçekleştirilecek. Spor, turizm, tarım ve hayvancılık ile özellikle süt ürünleri organize sanayi ile burası bambaşka bir yer olacak.”
Konuşmaların ardından düzenlenen Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ile festivale katılan vatandaşlar doyasıya eğlendiler.
2’NCİ GÜNDE YÖRESEL YARIŞMALAR OLACAK
Öte yandan festivalin 2’nci gününde ise Koyun Kırkma, En Güzel Erkek Buzağı, En Güzel Dişi Buzağı, En Güzel Koç, En Güzel Peynir gibi yöresel yarışmalar düzenlenecek. Ardından Kano ve Yelken Gösterisi ile festival renklenecek.




ÜFK İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
Acı haber geldi: İran'da aracına İsrail füzesi isabet eden Türk TIR şoförü yaşamını yitirdi
Yukarıtepe–Akçatepe Bağlantı Yolu 3 Yıl Sonra Yeniden Ulaşıma Açıldı
EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ
Bayramca ve Saraçlı Mahallelerinde Semt Sahaları Tamamlandı
ÜNİVERSİTE KENTLE BARIŞMAMIŞ”
Fatsa Sokaklarında Temizlik Mesaisi Sürüyor..
ORDU ORGAN BAĞIŞINDA 13. SIRADA
Karayolunda Zemin Çöktü!
GÖNÜL SOFRASI GÖLKÖY’DE KURULDU
ORDULU GENÇLER FİKİRLERİYLE YARIŞIYOR
Vali Muammer Erol’dan 12 Mart Mesajı
Kaymakam Işık’tan Dekan Öztürk’e Hayırlı Olsun Ziyareti
Şanlıtürk’ten “Fonlanan Gazeteciler” Tartışmasına Sert Tepki
Tramvay ile Kamyon Çarpıştı: 3 Yaralı
GÜLSAN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN PROJE YARIŞMASI
CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar’dan Durugöl Arazisi Tepkisi:
Gürgentepe’de Yoğun Katılımlı İftar Programı
Ordu’da ramazan ayı gıda denetimleri aralıksız sürüyor
Ünye Müftülüğü Personeli Ahmet Bulat Emekliye Ayrıldı
Başkan Güler’den Sert Çıkış: “Bunu Bir Orduluya Yakıştıramıyorum”
AYM Başkan Vekilliğine Fatsalı İrfan Fidan Seçildi
Perşembe’de Freni Boşalan Kamyonet Kaza Yaptı!
BAŞKAN GÜNDOĞAN’DAN ÜNYE’YE ÖVGÜ
Ünye Anaokulu Öğrencilerinden İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne Anlamlı Ziyaret
Vali Erol “İstiklalin ve İstikbalin Işığında Mehmet Akif Ersoy ve Safahat” Sergisinin Açılışına Katıldı
MİNİK ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN TAVLI’YA TEŞEKKÜR
Ordu’da Trafik Denetimleri ve Operasyonlar: 13 Şüpheli Yakalandı
ORDU'DA ARANMASI OLAN 49 ŞÜPHELİ YAKALANDI!
Trump'tan "İran Hürmüz Boğazı'nı kapatırsa ABD 20 kat daha sert karşılık verecek" tehdidi
Yükleniyor




