Tarih: 03.06.2024 21:00

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Fatsa'da “İklim ve Çevre Haftası” etkinliği düzenlendi.

Facebook Twitter Linked-in

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla “İklim ve Çevre Haftası” etkinliği düzenlendi. 

 Programa Kaymakam Avni Kula, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ve okul müdürleri katıldı. 

 “İklim ve Çevre Haftası” etkinliği belediye binası önünden başlayıp Dolunay Plajı etkinlik alanına kadar devam eden bisiklet turu ile başladı. Bisiklet sürüşü yapan isimler arasında Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay’da yer aldı. Saygı duruşı yapılması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı. 

“GERİ DÖNÜŞÜM ATIKLARIMIZI ÇOK ÇOK ARTTIRDIK”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, “Küresel ısınma konusunda farkındalık çalışmalarımız var, eğitimlerimiz var, onları sonlandırdık. 5 Haziran Dünya Çevre günü aslında haftası, festival de değil farkındalık günü. Bizler belediye olarak tüm okullarımızda 87 okulumuzda eğitimler yaptık ve bunların karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Çünkü atıklarımızı geri dönüşüm atıklarımızı çok çok arttırdık miktarını ve çocuklarımızdan, büyüklerimizden, velilerimizden oldukça güzel geri dönüşler aldık.” dedi.

 “ÇEVRE BİLİNCİNİ GELİŞTİRECEK NESİLLER YETİŞTİRMEK BENCE EN ÖNEMLİ EN BÜYÜK SORUMLULUKLARIMIZDAN BİR TANESİ”

 Daha sonra konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise, “Gelecek nesillere en önemli, en büyük bırakabilecek olduğumuzu en büyük miras çevre bilinciyle yetişen gençlerdir. Sürdürülebilir bir belediyecilik anlayışıyla. Çevre bilincini geliştirecek nesiller yetiştirmek bence en önemli en büyük sorumluluklarımızdan bir tanesi. İnşallah bundan sonraki süreçte de özellikle sıfır atık ve ayrıştırma noktasında şehrimizde daha da farklı projelerde inşallah hep beraber bir arada oluruz.” diye konuştu

“NEREDE HATA YAPIYORUZ DÜŞÜNMEMİZ LAZIM”

Programda son konuşmayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan yaptı. Başkan Tezcan konuşmasında, “Bugün önemli bir gün kendi kirlettiğimiz dünyayı nasıl geri döndeririz diye akıl yormak gerekli diye yılda bir kez 5 Haziran yetmez 365 gün çevre günü olmalı. Dünyayı bu çocuklarımıza, bu bebelere ağlamasan dayanamadığımız gece uykunuzu bölüp kalkıp onun huzurlu olması istediğiniz yavrularımızı maalesef çok kötü bir miras bırakıyoruz. Bugünden tezi yok, herkes artık çevreyi 10 kez düşünmeli yetmiyor, 50 kez mi yetmiyor, 500 kez düşürmeli nerede hata yaptık ben hatadan nasıl dönerim diye kafa yorma lazım.” şeklinde konuştu. 

ETKİNLİKLER YAPILDI

Programda yapılan konuşmaların ardından günün anlamı ile ilgili şiirler okundu, geri dönüşüm atık kostüm defilesi, yüz boyama etkinliği, ebru sanatı, kano yarışları, slogan gösterisi ve ödül töreni yapıldı. Son olarak ise Sıfır Atıkla İklime Dirençli Nesiller Projesine katkı sağlayan kurumlara plaket takdimi yapılırken etkinlik anı fotoğraf çekimi sona erdi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —