Tarih: 19.05.2024 22:44

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Facebook Twitter Linked-in

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yılı kutlama programı Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen program Ünye Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı durusu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. 

Çelenk töreninin ardından Ünye İlçe Stadı’nda düzenlenen kutlama programı ile Ünye’de 7’den 77’ye çoluk, çocuk, genç yaşlı herkes ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet coşkusunu gönüllerde ve dillerde yaşadı. Saygı durusu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı öğrencilerin ve halkın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. 

Ardından Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Aydın Kuyumcu’nun konuşması ile devam etti. 

-“Zulme boyun eğmeyen, bir milletin geleceği olan gençlerimizin, yetiştirilmesi için, yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz”-

Kuyumcu konuşmasında şöyle dedi; “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşundaki en önemli olaylardan birisi de şüphesiz Mustafa Kemal Paşa'nın 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan Anadolu'ya ayak basarak bağımsızlık meşalesini yakmasıdır. İşte! Milli Mücadelemizin ilk kıvılcımı olan bu tarihin 105. Yıldönümünde milletçe 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Verilen eşsiz mücadeleler sonucunda kurulan Türk devleti, her geçen gün gelişmiş ve güçlenerek güçlü devletlerarasındaki yerini almıştır, Zulme boyun eğmeyen, esareti kabul etmeyen bir milletin geleceği olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz.”

-“Ülkemizi yarınlara taşıyacak olanlar genç nesillerdir”-

Millet olarak hedefimiz, ebediyen hür ve bağımsız olarak yaşamaktır, Bundan dolayıdır ki, günümüzde de kahraman vatan evlatları devletimizin bekası için şehitlik ya da gazilik mertebesine ulaşmaya devam etmektedir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, ülkemizi yarınlara taşıyacak olanlar genç nesillerdir, Gençlik, bir milletin geleceğidir. Genç nesillerin en iyi şekilde yetişmesine önem veren, onları ahlaklı, bilgili ve bilinçli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler geleceğe güvenle bakabilirler. Bu kutlu yolda devletimiz, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de gençlerimizin bedenen, ruhen ve fikren gelişimi için her türlü desteği sunmaya devam edecektir, Tüm gençlerimizin de devletimizin bu beklentisini boşa çıkarmayacağına ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağına olan inancımız tamdır.”

Konuşmanın ardından Ünye Ritim Eğitim ve Spor Kulübü Halk Oyunları tarafından Zeybek gösterisi yapıldı. Ünye Gençlik Merkezi üyesi Sudenur Yılmaz tarafından Bu Gelen Bandırma Vapuru şiiri okundu. Ünye Su Doğa ve Gençlik ve Spor Kulübü 

Ünye Kent Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —