Ordu İl Jandarma Komutanlığı, 09-15 Mart 2026 tarihleri arasında il genelinde emniyet ve asayişin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetlerin bilançosunu açıkladı. Son bir haftada gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda çok sayıda şüpheli yakalanırken, çeşitli suç unsurları da ele geçirildi.
Asayiş faaliyetleri kapsamında Jandarma Asayiş Timleri tarafından toplam 24 bin 431 şahıs sorgulandı. Yapılan kontrollerde, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 49 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahıslardan 19'u çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
Trafik denetimlerinde ise Trafik Jandarması Timleri tarafından 18 bin 302 araç kontrol edilerek sürücülerin kurallara uyumu denetlendi.
Narkotik suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 14 operasyonda 14 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2'si hakkında "uyuşturucu madde imal ve ticareti", 12'si hakkında ise "kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek ve bulundurmak" suçlarından işlem yapıldı. Operasyonlar sonucunda 1 şüpheli tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aramalarda 147 adet sentetik ecza hap, 51 gram sentetik kannabinoid hammaddesi (bonzai), 3 gram kubar esrar, 5 gram metamfetamin ve 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda ise 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Yapılan aramalarda 20 bin adet dolu makaron, 10 bin adet boş makaron, 500 adet puro, 15 adet elektronik sigara likiti, 5 adet elektronik sigara, 8 kilogram tütün, 46 litre viski, 21 litre rakı, 45 litre etil alkol, 14 adet alkollü içki aroması kiti, 2 sahte sürücü belgesi, 1 motosiklet, 1 gümrük kaçağı otomobil ve 2 tarihi obje ele geçirildi.