Açıklamaya göre narkotik operasyonları, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları, trafik denetimleri ve asayiş uygulamalarında çok sayıda işlem yapıldı.
04 Mart 2026 tarihinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde elektronik sigara, tütün ve tütün ürünlerine yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında Ünye ilçesinde iki işyerinde yapılan aramalarda 2 bin 400 adet doldurulmuş makaron ve 5 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli tahkikat başlatıldı.
06 Mart 2026 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 6136 Sayılı Kanun kapsamında yürütülen çalışmada, Korgan ilçesinde bir ikamet ve iki işyerinde arama yapıldı. Aramalarda 131 adet 9 mm fişek ele geçirildi. Şüpheli şahıs ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından aynı tarihler arasında gerçekleştirilen 12 operasyonda 14 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı.
Operasyonlarda toplam:
161 gram sentetik kannabinoid
57 gram sentetik kannabinoid hammaddesi
12 adet sentetik ecza
1 gram esrar
3 gram metamfetamin
1 gram kokain
ele geçirildi.
Aynı tarihler arasında polis sorumluluk bölgesinde 36 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 42 kişi yaralandı.
Trafik denetimlerinde ise:
25 sürücüye alkollü araç kullanmaktan
75 sürücüye teknik şartlara aykırı araç kullanmaktan
48 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten
121 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden
237 sürücüye hız sınırını aşmaktan
102 sürücüye seyir halinde cep telefonu kullanmaktan
277 sürücüye emniyet kemeri kullanmamaktan
67 sürücüye kask kullanmamaktan
işlem yapıldı.
Denetimlerde 13 bin 660 araç kontrol edilirken, 2 bin 762 sürücüye ceza uygulandı, 37 araç trafikten men edildi ve 25 sürücünün ehliyetine el konuldu.
Asayiş uygulamalarında Kabahatler Kanunu kapsamında çok sayıda kişiye işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranması bulunan 30 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliği için denetim ve operasyonların aralıksız sürdürüleceğini belirtti.