Avrupa Spor Şehri Altınordu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenecek 'Zafere Koşanlar' etkinliği ile büyük coşkuya sahne olacak. Altınordu Belediyesi ve KoşuyOrdu Spor Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte katılımcılar, 30.08 kilometrelik parkuru koşarak zaferin heyecanını paylaşacak.
Altınordu Belediyesi, milli bayramları çeşitli etkinliklerle kutlayarak toplumsal coşkuyu artırıyor. KoşuyOrdu Spor Kulübü tarafından geçen yıl başlatılan ve 47 ilde uygulanan 'Zafere Koşanlar' projesi, bu yıl da Altınordu'da gerçekleştirilecek. 30 Ağustos Cumartesi günü "Özgürlüğe Bağlı Yürekler, Bir Önderin Liderliğinde Zafer'e Koşuyor" temasıyla başlayacak organizasyon, Akyazı Sahili Etkinlik Alanı'ndan saat 16.20'de start alacak. Parkur, Rıhtım-Soya Fabrikası arasındaki kordon boyunca devam edecek ve 19.22'de sona erecek. Son 10 kilometrelik bölümde ise gönüllü koşucular da etkinliğe katılabilecek.
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, etkinliğe tüm vatandaşları davet ederek, "30 Ağustos, milletimizin bağımsızlık yolunda yazdığı en büyük destanlardan biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı simgeliyor. Bu yıl zaferimizin yıl dönümünde Altınordulu hemşehrilerimizle 'Zafere Koşanlar' etkinliğinde bir araya gelerek bu coşkuyu paylaşacağız" dedi. Başkan Tepe, katılımcıların 30.08 kilometrelik parkurda zafer ruhunu yaşayacağını belirtti.